Službeno: Džeko ne igra protiv Izraela
Foto: NFSBiH

Problemi za našu reprezentaciju

Službeno: Džeko ne igra protiv Izraela

E. Škorić

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko pauzirat će nekoliko sedmica zbog povrede.

Džeko se povrijedio samo tri minute nakon što je ušao u igru u utakmici Manchester Cityja i QPR-a (2:2). Dijamantova povreda došla je u najgore moguće vrijeme  pošto smo ranije ostali i bez Vedada Ibiševića.

Džeko ima rupturu mišića desne noge. Riječ je o ozbiljnijoj povredi. Nakon ultrazvučnog pregleda, ustanovljeno je da naš najbolji strijelac mora pauzirati 20-ak dana.

„Povreda je jako ozbiljna i zahtijeva određeno  vrijeme oporavka  koje je, nažalost, u koliziji sa mogućnošću brzog povratka na teren", prenosi izjavu doktora Reufa Karabega službena stranica Nogometnog saveza. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

To znači da bez pravog napada igramo u nedjelju protiv Izraela u Haifi jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Osim Džeke, povrijeđeni su i Avdija Vršajević, te Tino Sve Sušić, čiji su nasutpi pod velikim znakom pitanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.