Službeno: Metalleghe - Olimpic 1:1

Takmičarska komisija potvrdila rezultat

Službeno: Metalleghe - Olimpic 1:1

M. Šljivak

Takmičarska komisija NSBiH održala je danas telefonsku sjednicu na kojoj je raspravljano od utakmici Metalleghea i Olimpica.

Rezultat ovog meča Lige za opstanak, zbog afere "Cener" nije bio službeno potvrđen dok se nije obavila istraga zbog navoda o pokušaju namještanja.

Međutim, nakon što su tužioci iz NSBiH završili istragu u kojoj nisu pronašli elemente da bi Takmičarska komisija drugačije registrovala utakmicu, pa je ona na današnjoj sjednici i službeno registrovala meč postignutim rezultatom.

Podsjetimo, utakmica Metalleghea i Olimpica je podigla veliku prašinu u bh. javnosti, nakon što je golman sarajevskog tima Dejan Bandović u javnost izašao sa snimkom u kojem mu se nudi novac da slabije brani u meču protiv tima iz Jajca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NSBiH je zatim pokrenuo postupak. Saslušani su svi koji su imali veze s ovim slučajem, osim menadžera Sanela Klopića, koji je na snimku ponudio novac Bandoviću.

Slučaj je prebačen na Tužilaštvo Bosne i Hercegovine koje će u narednom periodu pokušati da utvrdi da li je bilo nečasnih radnji pred utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi