Službeno: NSBiH se žalio zbog suspenzije stadiona

Upućena žalba na odluku FIFA-e

Službeno: NSBiH se žalio zbog suspenzije stadiona

Piše: M. Šljivak
Nogometni savez Bosne i Hercegovina (NSBiH) uputio je službenu žalbu Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zbog suspenzije stadiona Bilino polje.

Disciplinska komisija FIFA-e izrekla je nedavno kazne za lošu organizaciju meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke 9. juna u Zenici, te je suspendovala stadion Bilino polje na jedan meč uz novčanu kaznu od 30.000 franaka.

NSBiH odlučio je uputiti žalbu na ovu odluku. Žalba je na adresu FIFA-e poslata danas i uskoro će se ova žalba našeg Saveza i razmatrati.

Ako kazna ostane na snazi, reprezentacija BiH će meč protiv Belgije odigrati na nekom drugom terenu, ali se još uvijek ne zna gdje.

Inspektor UEFA-e je obišao stadione u Sarajevu i već iduće sedmice će se vjerovatno znati šta Savez treba uraditi kako bi se stadioni Grbavica i Koševo našli u kombinacijama da ugoste selekciju Belgije.

Međutim, još uvijek postoji mogućnost da se meč igra na Bilinom polju, ali će konačnu riječ ipak imati Disciplinska komisija krovne kuće svjetskog fudbala.


Reprezentacija