Službeno: Ordagić za vikend igra posljednji meč za Slobodu

Iz Slobode potvrdili za SportSport.ba

Službeno: Ordagić za vikend igra posljednji meč za Slobodu

A. Beganović

Nakon što se danas pojavila informacija da će vezista Slobode, Amer Ordagić, karijeru nastaviti u Južnoj Koreji, za SportSport.ba tu informaciju potvrdio je sportski direktor tuzlanske ekipe Denis Karić.

"Istina je, Ordagić je već prodan i mi nemamo šta da krijemo. Ostalo mu je još pola godine ugovora, a bio je korektan prema Slobodi tokom svog boravka u Tuzli i nismo da tako kažem htjeli nešto zatezati. On karijeru nastavja u Južnoj Koreji i mi mu želimo sve najbolje", istakao je Karić.

Ekipa iz Tuzle odlazak Ordagića pokušat će nadomjestiti u zimskom prelaznom roku.

"Naravno da ćemo se pokušati pojačati u zimskom prelaznom roku i da ćemo učiniti sve da nadomjestimo odlazak. Još je rano govoriti o tome jer imamo još utakmicu s Krupom i sve su nam misli predodređene njoj", dodao je Karić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je jučer savladala Čelik u Zenici sa 2:0 i sa ovom pobjedom ostala je na mjestu koje vodi u Ligu za prvaka.

"Veoma vrijedna pobjeda. Ostali smo u igri za Ligu za prvaka gdje ćemo nadam se i biti jer nam je objektivno tu i mjesto. Međutim, ništa još nije gotovo, već za vikend u goste nam dolazi Krupa koju moramo savladati kako bismo što mirnije otišli na pauzu. Naš cilj je plasman u Ligu za prvaka, a ukoliko se još rezultati poklope sigurno je da će nam se otvoriti i prilika za plasman u Evropu. U klubu je situacija dosta dobra, igračima se ništa ne duguje, a prije par dana isplatili smo i posljednju platu", zaključio je za SporSport. ba, Denis Karić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi