Službeno: Šunjić potpisao za Dinamo Moskvu
Foto: EPA

Reprezentativac BiH se vraća u Rusiju

Službeno: Šunjić potpisao za Dinamo Moskvu

D. Rakanović

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Toni Šunjić potpisao je ugovor za Dinamo Moskvu.

Ovaj 28-godišnji defanzivac vraća se u Rusiju, s obzirom da je tokom sezone 2014/2015 igrao za Kuban iz Krasnodara.

Šunjić je nakon potpisa ugovora izjavio da je siguran da je napravio pravi izbor.

"Imam lijepe uspomene iz ruske Premijer lige u kojoj postoji veoma intenzivan rivalitet između klubova. Ne postoje lagane utakmice, sa zadovoljstvom se vraćam u rusko prvenstvo", rekao je Šunjić, prenosi službena stranica Dinama. 

"Rusija će slijedeće godine biti domaćin Svjetskog prvenstva, grade se novi stadioni što utiče na poboljšanje imidža Premijer lige. Dinamo je jedan od najpoznatijih klubova u Rusiji, siguran sam da sam napravio pravi izbor. Zahvaljujem se čelnicima kluba na povjerenju, daću sve od sebe i nadam se da ćemo obradovati navijače svojim nastupima", rekao je Šunjić.

Šunjić je proteklu polusezonu proveo u Palermu kao posuđen igrač Stuttgarta. U karijeri je još nastupao za ukrajinsku Zoryu, belgijski Kortrijk i mostarski Zrinjski. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije