Smajić i Topić ne dolaze u BiH: Čeliku sve najbolje...

Bivši bh. reprezentativci

Smajić i Topić ne dolaze u BiH: Čeliku sve najbolje...

Nekadašnji bh. reprezentativci Admir Smajić i Marko Topić bili su izrazili želju da preuzmu kormilo NK Čelik. 

Smajić i Topić su u srijedu razgovarali sa zeničkim gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i dali su do znanja da imaju želju da spase klub od ispadanja iz Premijer lige BiH. Prvi čovjek Zenice je bio podržao njihove ambicije, ali ih je stavio na čekanje dok se ne oformi nova Skupština kluba i Upravni odbor.

Iako se u koloarima govorilo da će Smajić i Topić biti upravo ti koji će u drugom dijelu sezone voditi Čelik, od toga na kraju neće biti ništa. 

"Topić i ja smo razgovarali sa gradonačelnikom Zenice i sve je bilo korektno, međutim diskusija je na kraju prekinuta. Mi smo odlučili da bi jednostavno u ovakvoj situaciji više možda Čeliku mogli pomoći neki drugi ljudi, a o tome smo obavijestili i gospodina Kasumovića. Zahvalili smo se na pozivu i na tome što je uopšte odvojio vrijeme da razgovaramo. Nadam se da će Čelik ostati u Premijer ligi, jer jedan takav klub zaslužuje igrati u najjačem rangu. Želimo klubu sve najbolje", javio se Smajić iz Švicarske za SportSport.ba. 

Iako je situacija u Čeliku trenutno haotična, Smajić tvrdi da se nije uplašio izazova.

"Znali smo u kakvoj situaciji je Čelik, ali bez obzira, nismo se uplašili. Da jesmo, onda ne bismo ni dolazili u Zenicu. Ipak, prije svega, potrebno je u Čeliku neke stvari postaviti na svoje mjesto da bi se moglo početi normalno raditi. Mi kao treneri ne možemo mijenjati stvari koje su van terena, a možda je i gospodinu Kasumoviću ostalo malo vremena da ispravlja tuđe greške", dodaje nekadašnji selektor mlade bh. reprezentacije. 

Smajić se nada da će zajedno sa Topićem dobiti priliku u drugom klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nas dvojica smo sada u Švicarskoj i nadamo se da ćemo uskoro dobiti normalnu ponudu. Takvo nešto smo spremni prihvatiti i sigurno smo da će je biti. Zaslužujemo jednu korektnu šansu poslije sve što smo dali kao igrači i kao ljudi za bosanskohercegovački fudbal", podvukao je Smajić.

U igračkoj karijeri Smajić je veliki trag ostavio igrajući za Partizan, a još je bio član Xamaxa, Basela i Young Boysa. Topić, koji je za reprezentaciju BiH igrao u najtežim trenucima, je svojevremeno bio član Siona, Zuricha, Austrije Beč, Energie Cottbusa, Wolfsburga, Saturna... 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi