Smajić: Širokom  Brijegu respekt, a nama bodovi

Vezista NK Metalleghe BSI

Smajić: Širokom Brijegu respekt, a nama bodovi

S. Mlaćo

U danima vikenda konačno će startati i drugi dio sezone u BH Telecom Premijer ligi naše zemlje.

Na samom otvaranju nogomeaši Metalleghea iz Jajca će biti na veoma teškom ispitu, s obzirom da će na Piroti ugostiti Široki Brijeg. 

Svjestan je teškog ispita i iskusni vezista Sulejman Smajić, koji ipak vjeruje da njegov tim može do pozitivnog rezultata. Smajić je za SportSport.ba govorio o odrađenim pripremama, duelu sa timom iz Hercegovine, borbi za opstanak, te otkrio kome daje šanse u borbi za prvaka.

"Što se tiče samih pripremama, prošle su veoma dobro, ekipa je dobro pripremljena, a odradili smo i par prijateljskih utakmica. Uigrali smo se i mislim da spremni čekamo prenstvo. Tačnije, jedva čekamo da krene", priča Smajić na početku razgovoru. 

Svaka utakmica za Jajčane će biti veoma važna, ali već u subotu će morati tražiti bodove.

"Prva utakmica i odmah velika za nas. Široki Brijeg maksimalno respektujemo, ali nama su bodovi potrebniji i dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede", jasan je iskusni vezista koji ima veliko premijerligaško iskustvo.

Prvi pratioci popularnim Kraljevima će biti Olimpik i Čelik. Oba ova tima su se dosta pojačali u zimskom prelaznom roku, te tako pokazali da ne odustaju od borbe za ostanak u premijerligaškom društvu.

"Olimpik i Čelik su dosta mijenjali i sigurno da se od njih očekuje velika borba. Opet kažem, mi se nešro pitamo i nadamo se da ćemo na kraju slaviti opstanak", prič vezista Jajčana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski, Sarajevo i Željezničar će voditi bitku za titulu. Smajić je u svojoj dosadašnjoj karijeri imao priliku nastupati za Zrinjski i Željezničar, te dobro poznaje kvalitete ovih ekipa.

"Sama borba za titulu će biti zanimljiva. po meni glavni favoriti su Željezničar i Zrinjski, te su oni stvarno najkvalitetniji i najbolje rade. Mislim da će jedna od te dvije ekipe biti prvak", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba vezista NK Metalleghe BSI Sulejman Smajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi