Smajić: Velika je čast igrati za ekipu koju trenira Jagodić

Mladi napadač Slobode za SportSport.ba

Smajić: Velika je čast igrati za ekipu koju trenira Jagodić

D. Kurbegović

Fudbaleri Slobode proteklog vikenda slavili su veoma važnu pobjedu na gostovanju u Zenici. U crveno-crnom derbiju ekipa s Tušnja je rezultatom 2:0 porazila domaći Čelik.

Dolaskom Vlade Jagodića na klupu Slobode, ekipa se stabilizovala i polako ide ka cilju, a to je plasman u Ligu za prvaka. Jedan od najmlađih igrača u Premijer ligi, koji trenutno igraju seniorski nogomet je i 17-godišnji Edis Smajić.

Ovaj juniorski reprezentativac BiH dolaskom Vlade Jagodića na klupu Slobode dobiva sve više šansu za igru, iako još dvije sezone može igrati u juniorskoj ekipi.

U pobjedi protiv Čelika svoj doprinos dao je i mladi ofanzivac, koji je igrao u početnom postavu i opravdao povjerenje trenera. U razgovoru za SportSport.ba mladi nogometaš govorio je o utakmicama u seniorskoj ekipi, novom treneru i juniorskoj reprezentaciji BiH.

„Znali smo koliko nam je važna utakmica na Bilinom polju i dobro smo se spremili za nju tokom prošle sedmice. U prvom poluvremenu Čelik je bio ravnopravan, imali su svoje šanse, mi također svoje, ali na pauzu se otišlo bez golova. U drugom poluvremenu smo odigrali bolje, posebno u veznom redu, postigli smo prvi gol i onda je bilo mnogo lakše. Nakon drugog gola riješili smo utakmicu i sasvim zasluženo osvojili tri boda“ ističe Smajić.

Nakon dolaska Vlade Jagodića u Slobodu, dobio je i veću minutažu.

„Prije svega moram istaći da je za mene velika čast što sam uopšte u seniorskoj ekipi. Mlad sam, vrijeme je moj saveznik, ali dajem sve od sebe na treninzima i trudim se da ispunim sve trenerove zadatke. Moram priznati da je Vlado Jagodić najbolji trener, koji me trenirao u dosadašnjoj karijeri i velika je čast igrati za ekipu koju on trenira. Nakon četiri utakmice u kojima sam ulazio s klupe, dobio sam šansu protiv Čelika od početka utakmice i nadam se da sam opravdao povjerenje. Trudit ću se i dalje da radim naporno kako bi dobivao minutažu u seniorskoj ekipi“ nada se mladi Smajić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Član je juniorske reprezentacije BiH, koja igra Elitni krug kvalifikacija.

„Imamo dobru generaciju nogometaša, nije bilo još izvlačenje grupa za Elitni krug, nadam se da ćemo imati malo sreće. Nadam se da ću nakon što sam s kadetskom reprezentacijom igrao na Evropskom prvenstvu, isto tako imati priliku i s juniorima sudjelovati na velikom takmičenju“ kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba velika nada Slobode Edis Smajić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije