Smajlagić, Vazda i Osmanović za pobjedu juniora Sarajevo

Ubjedljivi protiv Viteza

Smajlagić, Vazda i Osmanović za pobjedu juniora Sarajevo

A. Beganović, foto: A. Berbić

U okviru 25. kola Premijerb lige za juniore Sarajevo je bilo bolje od Viteza (3:0).

Nakon velikog kiksa u Bijeljini zbog kojeg će možda ostati i bez titule, juniori Sarajeva su danas na domaćem terenu bez većih problema savladali Vitez.

Od samog početka susreta mladi fudbaleri Sarajeva su krenuli ofanzivno prema gostujućem golu, a takva igra im se već u 3. minuti kada je Semir Smajlagić pogodio za 1:0.

Nije se sdugo čekalo na drugi pogodak, odnosno u 14. minuti Anes Vazda je udvostručio prednost Sarajeva. Nakon toga i gosti su se malo otvorili, ali ipak nisu uspjeli postići gol. Naprotiv, u 43. minuti Adnan Osmanović pogađa za na kraju će se ispostaviti konačnih 3:0.

Mogli su Bordo momci i do ubjedljivije pobjede, no Samir Zeljković u 85. minuti nije uspiso realizovati jedanaesterac.

Premijer liga za juniore, 25. kolo:

Sarajevo - Vitez 3:0 (Smajlagić, Vazda, Osmanović)

SARAJEVO: Kovačević, Zeljković, Vazda, Osmanović, Herić, Salčinović, Smajlagić, Blagojević, Đurić, Avdić, Ratoder. Još su igrali Halavać, Bošnjak, Begenišić, Škrijelj i Agić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VITEZ: Badrov, Baškarad, Škoro, Šibčić, Vrhovac, Franjić, Džepina, Ramljak, Vujica, Petrović, Čurak. Još su igrali Lujanović, Babić, Brkan i Perić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije