Smajlović i Kristić za petama Zukanu

Lista strijelaca Druge lige Zapad

Smajlović i Kristić za petama Zukanu

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad iza kola u kolo prvenstvo je sve zanimljive i neizvjesnije, a trenutno je na čelu tablice Iskra iz Bugojna sa 22 boda, dok je FK Vitez drugoplasirani sa 18 bodova. Busovača je trećeplasirana sa 17 osvojenih bodova.

Kada je lista strijelaca u pitanju, od samog početka sezone u vodstvu je kapiten FK Vitez Admir Zukan koji je do sada devet puta se upisao u listu strijelaca, a za petama su mu sada Edin Smajlović iz Radnika Donji Vakuf koji je jučer u duelu svog tima postigao het trick u pobjedi nad Krajišnikom (3:1), te ima osam pogodaka na svom kontu.

Od borbe za ovim laskavim priznanjem ne odustaje ni najbolji strijelac Kiseljaka Marko Kristić koji je sedam puta matirao protivničke golmane. Tu su i još jedan nogometaš Viteza Sabahudin Petak sa šest, te prvi strijelac lidera Iskre Eldar Omerinović sa pet pogodaka.

Kada je efikanost u pitanju, najefikasnije ekipa prvenstva do sada je lider Iskra sa 23 postignuta pogotka, dok je na drugom mjestu Radnik iz Donjeg Vakufa sa 20, te FK Vitez sa 19. Najneefikasniju momčad ima Vlašić koji je postigao samo četiri pogotka, a najviše se u dosadašnjem dijelu prvenstva zatresla mreža Viteza iz Bužima, čak 22 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi