Smriko došao, Jusić ostaje, stiže novih sedam igrača?

Na Bilinom polju rješavaju igračku križaljku

Smriko došao, Jusić ostaje, stiže novih sedam igrača?

D. Kurbegović

Nakon što su kompletirali igrački kadar, Zeničani su krenuli u potragu za novim igračima, koji će sačinjavati ekipu, koja će se takmičiti u Premijer ligi naredne sezone. Na treninzima je trenutno 16 igrača, tako da će crno-crveni u narednim danima morati dovesti nekoliko pojačanja, ali i zadržati neke igrače, kojima je istekao ugovor.

Kako SportSport.ba saznaje, prvi igrač koji je dogovorio saradnju s klubom je 25-godišnji napadač Jasmin Smriko, ovom bivšem omladincu Čelika, ovo će biti ukupno treći povratak u Čelik, a posljednji klub za koji je nastupao bilo je Orašje.

Budući da su klub napustili Aldin Džidić i Jovo Kojić, stručni štab želi najmanje tri kvalitetna stopera u ekipi, koji bi uz mladog Anesa Durakovića zatvorili tu poziciju. Novi šef struke volio bi da se klub dogovori sa Emirom Jusićem, oko dugovanja, te da on komanduje odbranom u narednoj sezoni, a želili bi i da Zlatko Kazazić ostane i narednu sezonu na Bilinom polju, pregovori se vrše i sa Jasminom Bogdanovićem, kojem je istekao ugovor s Željezničarom, te Amirom Zoljom bivšim defanzivem Veleža i Olimpica.

Od ostalih igrača  čelnici Zeničana su u pregovorima sa Anesom Haurdićem bivšim igračem Slobode, Ahmedom Kallasijem koji je raskinuo ugovor sa Sarajevom, Riadom Demićem veznjakom Veleža, Denijalom Brkovićem ofanzivcem Olimpica, te Adisom Nurkovićem bivšim golmanom Travnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Bilinom polju će najvjerovatnije, ako ne ostvari inostrani angažman ostati i ofanzivni veznjak Fenan Salčinović, dok je još neizvjesna situacija sa Marinom Popovićem, koji želi svoju karijeru nastaviti u inostranstvu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi