Smriko i Ilić pogađali, Vitezu i Borcu po bod

Remi u Vitezu

Smriko i Ilić pogađali, Vitezu i Borcu po bod

Fudbaleri Viteza i Borca odigrali su na Gradskom stadionu u Vitezu svoju utakmicu jedanaestog kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. Susret je okončan remijem i to rezultatom 1:1.

Vitez je u prednost došao u 19. minuti kada je Jasmin Smriko pogodio za 1:0. Tako je bilo do kraja poluvremena, a vrijedi istaći da su gosti u 44. minuti ostali s igračem manje. Radinović je minut prije kraja poluvremena dobio drugi žuti karton i tako ostavio svoj tim na cjedilu.

U nastavku susreta Borac, bez obzira na igrača manje, stiže do izjednačenja. Ilić je u 53. minuti solo prodorom ušetao u šesnaesterac i poslao loptu ispod nemoćnog golmana domaćih Živkovića. Do kraja utakmice je Vitez pokušavao krunisati brojčanu prednost na terenu ali je ipak Borac imao najbolju šansu na utakmici. Prijetio je Smriko iz redova domaćih, da bi u 79. minuti Ilić šutirao glavom a golman vrhovima prstiju izbacio u korner. Do kraja je ipak ostalo 1:1.

Borac se sada nalazi na šestoj poziciji sa 17 osvojenih bodova, budući da su im oduzeta tri boda. Vitez je četvrtim remijem sezone ostao u dnu tabele na dvanaestoj poziciji sa deset bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga, 11. kolo

Vitez - Borac 1:1 (Smriko 17' - Ilić 53') 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.