Song se oprostio od reprezentacije

Afrički rekorder

Song se oprostio od reprezentacije

34-godišnji Kamerunac, Rigobert Song, koji je rekorder među afričkim igračima po broju nastupa na svjetskim i afričkim prvenstvima, povukao se iz reprezentacije.

Ove godine Song je nastupio na Afričkom kupu nacija u Angoli, te tako upisao osmi nastup na ovom rakmičenju. Također oborio je i rekord po broju nastupa na Svjetskim prvenstvima. Nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi mu je bio četvrti nastup na Mundijalima. Tako je ovaj defanzivac postao rekorder među Afričkim igračima po broju nastipa na svjetskim i afričkim prvenstvima.

''Treba procijeniti i reći kada je vrijeme za kraj. S ponosom se povlačim iz reprezentacije i nadam se da sam dobro obavljao svoju dužnost svih ovih godina'', rekao je Song.

Za reprezentaciju Kameruna je nastupio 136 puta. Trenutno je član turskog Trabzonspora, a ranije je nosio dresove Tonnerre Yaounde, Metza, Salernitane, Liverpoola, West Hama, Koelna, Lansa i Galatasaraya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.