Spalević: U ponedjeljak potpisujem za Slaviju

Nekadašnji topnik Premijer i Jelen Superlige Srbije

Spalević: U ponedjeljak potpisujem za Slaviju

D. Kurbegović

Nogometaši Slavije u ljetnom periodu ostali su bez 10 igrača, koji su u prošloj sezoni pretežno bili standardni prvotimci. Iako su već otpisali ekipu iz Lukavice u narednoj sezoni, kao sigurnog putnika za niži rang i prije samog početka prvenstva, čini se da to neće biti tako kako mnogi misle.

Uprkos odlasku mnogih igrača, rukovodstvo kluba je dogovorilo angažman jednog sjajnog igrača, koji će sigurno biti strah i trepet za protivniče odbrane u narednoj sezoni. Riječ je o iskusnom 38-godišnjem napadaču Darku Spaleviću, koji je za SportSport.ba potvrdio da je sve dogovorio s klubom iz Istočnog Sarajeva.

"Istina je da sam načelno sve dogovorio s ljudima iz Slavije, u ponedjeljak dolazim u Sarajevo, kada ćemo i zvanično potpisati ugovor na godinu dana. Moguće da će sa mnom doći još nekoliko nogometaša iz Beograda, kako bi pojačali ekipu, koja se u narednom prvenstvu ne bi borila za opstanak u Premijer ligi. Imam sjajne uspomene iz Slavije, bio sam prvi strijelac lige, igrali smo sjajno bili u vrhu tabele, tako da vjerujem da se klub ponovo može izdići iznad svih problema i vratiti se u vrh nogometa u BiH", ističe iskusni napadač.

Uprkos poznim godinama još ima veliku želju za nogometom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Šta drugo da radim u životu, nogomet je sve što znam i umijem, volim svoj posao i imam još motiva i želje da nastavim igrati. Sigurno je da se neću baviti trenerskim poslom kada završim karijeru, jer završavam svoj hotel na Kopaoniku, tako da ću vjerovatno prije otići u hotelijerstvo, nego ostati u nogometu, zato još uživam u svojoj karijeri i žarko želim da nastavim tresti mreže ponovo u dresu Slavije", kazao je za SportSport.ba Darko Spalević.

Darko Spalević rođen je 24.03.1977. godine u Kosovskoj Mitrovici, u svojoj karijeri nastupao je za 14 klubova iz Srbije, BiH, Mađarske, Bugarske,Rusije i Kine. Bio je najbolji strijelac Premijer lige BiH u sezoni 2007/08 sa 18 golova, te najbolji strijelac Jelen Superlige Srbije u sezoni 2011/12 sa postignutih 19 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.