Španija protiv BiH bez igrača Reala i Atletico Madrida

Zbog finala Lige prvaka u Milanu

Španija protiv BiH bez igrača Reala i Atletico Madrida

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 29. maja odigrat će u St. Gallenu prijateljsku utakmicu protiv selekcije Španije.

Utakmica u Švicarskoj protiv jedne od najboljih reprezentacija na planeti dobro će doći izabranicima Mehmeda Baždarevića, da vide koliko mogu uoči kvalifikacija protiv najboljih timova.

Selektor Španije Vicente Del Bosque objavio je spisak od 25 igrača za Evropsko prvenstvo u Parizu. Do samog početka prvenstva, otpast će dvojica nogometaša, a odluku ko neće putovati u Francusku, selektor ove selekcije će donijeti 31. maja.

Na spisku od 25 igrača nalazi se i sedam igrača Reala i Atletico Madrida (Ramos, Carvajal, Juanfran,Koke, Isco, Saul Niguez i Lucas Vazquez). Zanimljivo da će se pomenuti igrači okupljanju reprezentacije i pripremama za Evropsko prvenstvo priključiti 4. juna, kako pišu mediju u Španiji, a zbog igranja finala Lige prvaka, koje će ove godine biti održano 28. maja u Milanu,

To znači da će pomenuti igrači propustiti prijateljsku utakmicu između Bosne i Hercegovine i Španije, koja će biti odigrana dan poslije finala Lige prvaka, te će selekcija Španije biti oslabljena. Ipak to ne znači da će naš protivnik biti desetkovan kvalitetnim igračima, jer Španija ima podjednakih 25 igrača u svome rosteru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zanimljivo da je selektor Španije sa spiska za Evropsko prvenstvo izostavio imena poput Fernanda Torresa, Diega Coste, Juana Mate, Javija Martineza i Santija Cazorle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi