Špehar: O Sarajevu mogu reći samo lijepe stvari

Potencijalno pojačanje Sarajeva?

Špehar: O Sarajevu mogu reći samo lijepe stvari

Kao potencijalno pojačanje FK Sarajevo za proljetni dio sezone pominje se hrvatski fudbaler Dino Špehar. 

Fudbaler za kojeg je 2011. godine Dinamo izdvojio 500.000 eura je raskinuo ugovor sa Splitom i trenutno je slobodan, a prema pisanju pojedinih medija interes za njegove usluge je pokazao FK Sarajevo. 

Tragovom ovih informacija SportSport.ba je kontaktirao Špehara (22), ali i zastupnika Danka Đikića koji ne krije da bi volio da njegov klijent dođe u bh. prijestolnicu. No, u ovom trenutku kontakti nikakvi nisu uspostavljeni.

"Čuo sam da se povezujem sa Sarajevom, ali ja osobno nisam imao nikakve kontakte. Spremam se za novi izazov i sve ostalo vodi moj agent Danko Đikić. Što se tiče Sarajeva, o tom gradu i klubu mogu reći samo lijepe stvari i godi mi interes. Ponavljam, nikakve kontakte nisam imao do sada i sve ovlasti oko pregovaranja ima moj agent", kazao je 22-godišnji Špehar za SportSport.ba. 

S druge strane, agent Đikić koji uživa ugled u hrvatskoj sportskoj javnosti tvrdi da bi Sarajevo bila sjajna opcija sa Špeharov razvoj. 

"Niko me nije službeno kontaktirao, ali mi smo počašćeni ako je Sarajevo uistinu pokazalo interes. Nema sumnje da bi Sarajevo bila sjajna opcija za Dinu i njegov sportski razvoj, jer njemu je potreban jedan takav klub u kojem bi mogao eksplodirati i pokazati svoj raskošni talenat. Mi radimo na više strana nakon što je on postao slobodan igrač i do 20. januara bismo trebali odlučiti. Postoji nekoliko opcija, od praške Dukle do belgijskih klubova. Ponavljam, bili bismo počašćeni da u igri bude i Sarajevo. Kao klub i grad Sarajevo bi bila idealna sredina za Dinu i spremni smo sarađivati", istakao je Đikić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Špehar se u prošlosti nije izborio za minutažu na Maksimiru i Dinamo ga je slao na posudbe u Lokomotivu i Istru. Godine 2015. je prešao u Split za koji je u prvom dijelu sezone odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima. Po vokaciji je krilni napadač, a može pokriti i poziciju ofanzivnog veznog.

Vrijedi istaknuti da je nastupao za gotovo sve omladinske selekcije Hrvatske.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi