Spektakl u Cazinu
Detalj sa večerašnje humanitarne utakmice...

Humanitarna utakmica

Spektakl u Cazinu

E. Škorić

Danas je u Cazinu, u organizaciji našeg reprezentativca Safeta Nadarevića i Crvenog križa USK-a, odigrana humanitarna utakmica pod nazivom "Sportom protiv siromaštva - Nadarević i prijatelji".

Prepuna Sportska dvorana u Cazinu svjedočila je još jednom humanitarnom spektaklu, kojeg je organizovao naš reprezentativac Safet Nadarević zajedno sa Crvenim križom USK-a, a sav prihod otišao je u dobrotvorne svrhe.

Nakon uvodnog muzičkog programa, snage su na parketu odmjerili naši Zmajevi pod nazivom "Nadarević i prijatelji", te vetarani Krajine i Jedinstva.

S Nadarevićem su još nastupili Džeko, Spahić, Muslimović, Hasagić (u ulozi igrača), Ibričić (nije igrao), potom bivši proslavljeni asovi Musić, Konjić i golman Piplica. Na kraju nije bilo pobjednika (3:3). Na drugoj strani igrali su nekadašnji igrači Krajine i Jedinstva (Topić, Pjanić, Tulić, Stupac, potom golman Slaven Belupa Adis Nurković...)

Ovaj događaj popratilo je mnogo poznatih ličnosti iz naše države, a sve prisutne oduševio je i dolazak glumca Enisa Bešlagića, koji je izazvao najveće ovacije. Igrao je popularni "Šemso" za Nadarevićevu ekipu i, na kraj krajeva, postigao jedan od tri gola.

Pred početak utakmice Nadareviću je uručena slika ispred Sportskog saveza Općine Cazin. Naglasimo i to kako je veliki broj ljudi ostao pred vratima dvorane, jer je ista već bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Protiv zvijezda bh. fudbala zaigrale su i estradne zvijezde, ali su ovaj put Zmajevi bili bolji. Slavili su rezultatom 7:3.

"Nadarević i prijatelji" - Veterani Krajine i Jedinstva 3:3 (Džeko, Bešlagić, Konjić/ Topić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.