Sportski centar u Zenici će se uskoro i svečano otvoriti

Lijepo zdanje na Kamberovića ravni

Sportski centar u Zenici će se uskoro i svečano otvoriti

Foto/Video: Elmedin Mehić
Sportski centar koji se prostire na 27 dunuma zemlje na Kamberovića ravni uskoro će biti i svečano otvoren, a radovi se polako privode kraju. 
U sportski centar do sada je uloženo osam miliona KM koje su zajedničkim snagama obezbijedili UEFA, FIFA, te Nogometni savez Bosne i Hercegovine, kao i Vijeće ministara. U toku su završni radovi "ušminkavanja" sportskog centra kako bi sve bilo spremno do pripreme Papetovih Zmajeva za utakmicu protiv Grčke na stadionu Bilino polje.
 
Ovo je jedan od rijetkih sportskih centara u regionu, a pored Zenice slične centre posjeduju i Crna Gora i Srbija. Dosad je u sportski centar, kako smo već rekli, uloženo osam miliona KM, a u sklopu centra je planirana i gradnja ledene dvorane i velikog bazena. 
 
Centar će po svome planu posjedovati 48 ležajeva, a na treninzima naših Zmajeva moći će prisustvovati 1200 gledatelja, na jednoj tribini koja se nalazi na jugu ovog sportskog centra. 
 
Zmajevi će imati mogućnost da treniraju na dva terena, s tim da je jedan s plastičnom travom, dok se na drugom nalazi prava trava koja je dovedena u savršeno stanje i kvalitet, te se sada samo radi na održavanju zelene površine. 
 
Prema riječima Berislava Škurića, šefa nadzornog tima, centar će uskoro biti otvoren.
 
"Otvaranje će biti kada bude gotov tehnički prijem, ali još nije sve gotovo, ali do kraja ove godine ili čak do 20. decembra, očekujemo da će se realizovati tehnički prijem i da ćemo biti u mogućnosti da otvorimo ovaj veliki centar,", istaknuo je Škurić koji je dodao da sve zavisi i od instalacije grijanja, čija proba traje minimalno sedam dana.
 
U sklopu trening gnijezda Zmajeva nalazit će se dvokrevetne sobe, dva apartmana koji su planirani za trenere, restoran, svlačionice, prostorije za jacuzzije, te mnogi drugi prateći objetki koji su neophodni za potpunu pripremu i opuštanje reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Reprezentacija