SportSport.ba izabrao idealni tim 10. kola Premijer lige

Milošević trener, Stevanović igrač kola

SportSport.ba izabrao idealni tim 10. kola Premijer lige

Redakcija portala SportSport.ba izabrala je idealni tim 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Proteklo kolo ponudilo je nekoliko zanimljivih mečeva, a do gostujućih trijumfa a su stigli Radnik koji je slavio na Tušnju protiv Slobode (1:0)  te Krupa na Vrbasu koja je rezultatom 2:1 bila volja od Čelika iz Zenice. 

Zrinjski je kao domaćin pobijedio Mladost DK sa 2:1, a identičnim rezultatom Željezničar je na Grbavici bio siguran protiv Metalleghea iz Jajca. Široki Brijeg i Sarajevo (2:2) su remizirali na Pecari, a do podjele bodova je također došlo i u duelu Viteza i Olimpica koji je okončan sa nepopularnih 0:0. 

I ovoga puta za najboljeg trenera kola od strane SportSport.ba je izabran Nebojša Milošević, dok je epitet igrača kola ponio Miroslav Stevanović.

Milorad Nikolić (FK Krupa) - U pobjedi nad Čelikom ovaj 32-godišnji golman je bio na visokom nivou i sa nekoliko odličnih intervencija je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Krupe na Bilinom polju. 

Mladen Zeljković (FK Radnik) - Visok nivo forme Zeljković održava do danas, bez oscilacija u igri i bio je važna karika u proteklom kolu protiv Slobode. Po desnoj strani Zeljković je bio veoma agilan i opasan te se zasluženo našao u timu kola. 

Jovo Kojić (FK Radnik) - Radnik je na Tušnju u Tuzli sačuvao svoju mrežu netaknutom, a velike zasluge za to pripadaju upravo Kojiću koji je čvrstinom i sigurnošću u zračnima duelima onemogućio domaćima da ugroze gol.

Bojan Regoje (FK Olimpic) - U remiju između Viteza i Olimpica na visini zadatak je bio kapiten Bojan Regoje. Njegovo iskustvo zasigurno puno znači sarajevskom klubu i to se itekako vidjelo u proteklom kolu. 

Perica Ivetić (FK Sarajevo) - Ivetić je na Pecari odigrao vrlo dobru utakmicu, svoje poslove na lijevoj strani je odrađivao maksimalno dobro, a iako je rano za prognoze, čini se da će biti veliko pojačanje za Sarajevo. 

Miroslav Stevanović (FK Željezničar) - Povremeni bh. reprezentativac je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih igrača u Premijer ligi BiH. Svaki njegov dodir s loptom pokazuje da se radi o vanserijskom igraču, a ukoliko nastavi s ovakvim igrama, neće biti iznenađujuće ako se ponovo otisne u neku jaču ligu. 

Nermin Crnkić (FK Sarajevo) - Doskorašnji fudbaler Slovana iz Bratislave u Sarajevo je stigao u ljetnom prijelaznom roku, a prvijenac u prvenstvu postigao je u prošlom kolu protiv Širokog Brijega. Dobar meč je iza Crnkića.

Dušan Martinović (FK Radnik) - Ovaj srbijanski internacionalac je spletom okolnosti završio u Radniku, a od dolaska je neizostavan član prve postave. Na povjerenju treneru Miloševiću se zahvalio efektnim pobjedničkim golom u utakmici protiv Slobode. 

Luka Menalo (Široki Brijeg) - Mladi ofanzivac čini sve kako bi se izborio za poziv u mladu reprezentaciju BiH, a novi gol za Široki Brijeg je postigao protiv Sarajeva i to za konačnih 2:2. Menalo se pokazao kao pravi džoker. 

Saša Kajkut (FK Krupa) - Napadač novog premijerligaša je u utakmici protiv bivšeg kluba Čelika postigao fantastičan gol, a kada se tome doda da je Krupa došla do gostujuće pobjede, to je sasvim dovoljno da bude u timu kola. 

Jasmin Mešanović (HŠK Zrinjski) - Jedini igrač Zrinjskog u najboljem timu 10. kola je Mešanović. Ovaj sjajni napadač u duelu protiv Mladosti postigao pogodak i potvrdio dobru formu, a to mu je ujedno bio peti ovosezonski.

Trener kola - Nebojša Milošević (FK Radnik)

Igrač kola - Miroslav Stevanović (FK Željezničar)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SportSport.ba igrač lige, 10. kolo: 

 

IME I PREZIME KLUB BODOVI
Miroslav Stevanović FK Željezničar 10
Dušan Martinović FK Radnik 8
Milorad Nikolić FK Krupa 6
Jovo Kojić FK Radnik 4
Nermin Crnkić FK Sarajevo 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi