SportSport.ba izabrao pet najboljih golova kola
Foto: T. Hebib

Barišić ostavio Kozića ukopanog

SportSport.ba izabrao pet najboljih golova kola

S. Bošković

Jučer je susretom Mladosti Doboj Kakanj i Širokog Brijega (3:1) kompletirano sedmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na šest utakmica postignuto je 14 golova. 

Najviše golova postignuto je u susretu Mladosti i Širokog Brijega (3:1). Krupa je sa 3:0 razbila Slobodu, a tri gola viđena su i u Mostaru gdje je Zrinjski rezultatom 2:1 savladao Vitez. Dva susreta završila su rezultatom 1:1 (Metalleghe-Olimpic, te Čelik-Željezničar). Jedini susret završen bez golova bio je onaj između Radnika iz Bijeljine i Sarajeva. 

U sedmom kolu viđeno je nekoliko prelijepih golova, a ovo je najljepši pet. 

5. Danijel Rašić (NK Metalleghe BSI-Olimpic 1:1)

Danijel Rašić sjajno je ubacio jednu loptu u šesnaesterac koju je sjajno primio Popović. Napadač tima iz Jajca prekrasno se snašao s obzirom na to da je bio okrenut leđima, okrenuo svog čuvara i matirao Bandovića.



4. Nemanja Bilbija (Zrinjski-Vitez 2:1)

Nemanja Bilbija primio je sjajan dubinski pas na oko 30 metara od gola Zrinjskog, došao na 11 metara i u padu pogodio desne rašlje. Prekrasan gol fudbalera Zrinjskog koji ove sezone igra sjajno.



3. Ajdin Redžić (FK Krupa-Sloboda 3:0)

Redžić je oduzeo jednu loptu na oko 20-ak metara od gola Slobode, te odigrao dupli pas sa Mirkovićem. Nakon toga se oslobodio svojih čuvara i golom završio prekrasnu akciju Krupe.


2. Jasmin Mešanović (Zrinjski-Vitez 2:1)

Stojkić je sačuvao jednu loptu u terenu i iz voleja dodao loptu Mešanoviću na vrh šesnaesterca. Sjajni napadač Zrinjskoj napravio je sjajan dribling, izbacio svog čuvara i matirao gostujućeg golmana za svoj četvrti ovosezonski gol.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



1. Hrvoje Barišić (Zrinjski-Vitez 2:1)

Barišić je sjajno pogodio mrežu Zrinjskog. Izborio se za poziciju na šut na oko 25 metara od gola domaćina, te je iskosa šutirao i pogodio lijeve rašlje. Kozić je bio potpuno nemoćan. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi