Spremna nova garnitura dresova reprezentacije BiH?
Foto: EPA

Od novembra u novim dresovima?

Spremna nova garnitura dresova reprezentacije BiH?

M. Šljivak

Ispred reprezentacije Bosne i Hercegovine ostale su još dvije jako teške utakmice u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj narednog ljeta.

Pobjedama nad Velsom i Kiprom, te kiksom Izraela u barem jednom od dva preostala meča, naš tim će otići u baraž, gdje ih čekaju još dvije jako teške utakmice.

Ipak, i pored toga što naša selekcija još uvijek ni blizu plasmana na Evropsko prvenstvo, Adidas je navodno već spremio garnituru s kojim bi BiH igrala u Francuskoj, ali i u baražnim mečevima.

Plavi dres ukrašen je žutom linijom na prsima, te neodoljivo podsjeća na dres kojeg nose švedski fudbaleri. Također, tu su i tri linije na ramenima i rukavima, umjesto dosadašnjih linija sa strana.

Novi dres bi naši reprezentativci mogli nositi već u baražu, jer se očekuje da novi dres bude spreman početkom novembra.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.