„Spremni smo za novu pobjedu“

Adnan Jahić, prvotimac Slobode

„Spremni smo za novu pobjedu“

Na pripreme u slovenački Kopar Adnan Jahić je krenuo kao „slijepi putnik“. Malo ko je vjerovao da će „dijete Slobode“ izboriti mjesto među 16 igrača crveno-crnih. 

Međutim, njegov predan rad nije prošao nezapaženo kod Miroslava Blaževića, koji je nakon poraza od Bratstva u Gračanici izjavio kako bez Jahića i kapitena Muhameda Omića teško može ostvariti igru koju želi. 

„Svakako da mi imponuju pohvale i takve riječi našeg trenera. Riječ je o velikom profesionalcu. Pa, u srijedu kada je padala ledena kiša on je do kraja vodio trening. U takvim trenucima nemoguće je da ne date maksimum, a ja se trudim da u svakoj utakmici opravdam ukazano povjerenje“, kaže Adnan Jahić.

Sa Slobodom je već igrao velike utakmice. Predvodio je juniore do titule prvaka BiH, a njegov gol Širokom Brijegu odveo je Slobodu u finale Kupa BiH. 

„Meni je najvažnije da ekipa igra dobro i da ostvarujemo pobjede. Naredna stanica je u Banovićima. Igrao sam i za Budućnost i sigurno je da nas očekuje težak zadatak. No, smatram kako smo u ovom trenutku kvalitetniji tim i da smo spremni za novu pobjedu. Nemamo povrijeđenih, a ni kažnjenih tako da s pravom računamo na nova tri boda“, kaže Adnan Jahić, koji je u posljednjoj utakmici s GOŠK-om u drugih 45. minuta unio preokret i zajedno sa Mujkićem, Krpićem i Redžepijem trasirao put Slobode ka novom trijumfu. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.