Sramna odluka: Sloga Simin Han bez plasmana u Prvu ligu

Sramna odluka: Sloga Simin Han bez plasmana u Prvu ligu

A. Beganović

FK Sloga iz Siminog Hana neće igrati u Prvoj ligi Federacije BiH, iako je prošlu sezonu okončao na 1. mjestu Druge lige - Grupa Sjever, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Na današnjoj sjednici Izvršni odbor NS FBiH odlučio je da prihvati zaključke Takmičarske komisije, te da Slogi zabrani nastup u Prvoj ligi, saznaje naš portal.

NS FBiH Slogi je zabranio nastup u Prvoj ligi pozivajući se na odluku donesenu nekoliko dana pred početak prošle sezone, a s kojom je NS Tuzlanskog kantona, a samim tim i klubove Druge lige - Grupa Sjever upoznat tek u decembru prošle godine, odnosno po završetku prvog dijela sezone. 

Tako će klub, koji u svojim omladinskim selekcijama ima 120 dječaka i koji posjeduje infrastrukturu kakvom se ne mogu pohvaliti i mnoge premijerligaške ekipe voljom moćnika federalnog fudbala i u narednoj sezoni najvjerovatnije igrati u Drugoj ligi. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NSFBiH je donosenjem ove sramne odluke jos jednom pokazao svoje pravo lice, no ukoliko uzmemo u obzir sva desavanja u Prvoj ligi FBiH u prošloj i nekim ranijim sezonama, onda možemo reći da je odluka bila i očekivana.

No, raduje i to da su iz Sloge spremni ići do kraja, odnosno da su najavili pravnu borbu, kao i mirne proteste protiv Saveza, koji je rak bh. fudbala. Kako smo saznali, Sloga će preko svog pravnog tima pokušati blokirati početak prvenstva, a u narednim danima obratit će se i CAS-u (Court of Arbitration for Sport).

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.