Sramotno: Zabranjena obilježja sa likom Vedrana Puljića

Policijska Uprava Široki Brijeg donijela odluku

Sramotno: Zabranjena obilježja sa likom Vedrana Puljića

Fudbalski klub Sarajevo sutra će u derbiju devetog kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati Širokom Brijegu. 

Utakmica na Pecari uvijek izaziva posebnu pažnju. Podsjetimo u Širokom Brijegu četvrtog oktobra 2009. godine ubijen je navijač FK Sarajevo, Vedran Puljić, dok je šest navijača ekipe sa Koševa ranjeno. 

Do današnjeg dana niko nije odgovarao za sve što se desilo u Širokom Brijegu, osim navijača Sarajeva koji su odležali svoju kaznu. Istakli su iz bordo tima da to nije pravedno i pravično, te da očekuju bolji rad nadležnih organa u rasvjetljavanju ovog slučaja. 

Utakmica u Širokom Brijegu pada samo sedam dana prije pete godišnjice ubistva Vedrana Puljića i u skladu sa tim navijači Sarajeva željeli su dostojno obilježiti ovaj datum i na mjestu pogibije u Širokom Brijegu. Bordo tim je poslao dopis da se dozvoli unošenje majica i transparenata sa likom Vedrana Puljića, ali je iz Širokog Brijega došao negativan odgovor. 

Iz Širokog Brijega odmah su kontaktirali PU Široki Brijeg, te su nakon sastanka sa njima obavijestili bordo tim da unošenje transparenata i majica sa likom Vedrana Puljića neće biti dozvoljeno. 

"NK Široki Brijeg za gostujuće navijače osigurat će 200 ulaznica za tribinu Istok stadiona Pecara. Organziranim dolaskom smatramo dolazak četiri autobusa, te će njima biti omogućen ulazak na stadion. Svi ostali oblici prijevoza neće se smatrati organiziranim, te im neće biti omogućen pristup stadionu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče dopisa od 26. 9. 2014. godine i vaše zamolbe za unošenjem transparenata, na stadion Pecara će biti dopušteno unijeti transparente i zastave kluba, navijačke skupine i bošnjačkog naroda. Zastave, transparente i majice sa likom Vedrana Puljića neće biti dopušteno unositi na stadion, kao i megafon i ostale čvrste predmete," stoji u dopisu NK Široki Brijeg prema FK Sarajevo. 

Moramo istaći kako je odluka o zabrani navijačkih obilježja sa likom Vedrana Puljića itekako nelogična, sramotna i jako čudna, obzirom da se ne radi o uvredljivim obilježjima, te da obilježavanje godišnjice smrti tragično nastradalog navijača ne bi smjelo i trebalo biti uvredljivo bilo kome. PU Široki Brijeg bi se trebala baviti pronalaskom ubice, a ne zabranjivanjem iskazivanja poštovanja prema žrtvi koja je pala na ulicama grada koji oni obezbjeđuju. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.