Sreća pa se igrao derbi

Grbavica daleko najposjećenija

Sreća pa se igrao derbi

E. Škorić

U subotu su odigrani svi mečevi 4. kola u Ligi za prvaka i Ligi za opstanak.

Fokus je bio na 110. vječitom derbiju u kojem su snage odmjerili Željezničar i Sarajevo, a duel na Grbavici, unatoč dobrim prilikama, završen je bez golova.

Naravno, Grbavica je bila danas najposjećeniji stadion u Bosni i Hercegovini. U Dolini ćupova današnji meč pratilo je, prema zvaničnim podacima iz NFSBiH, 13.500 gledatelja.

U susretu Zrinjskog i Radnika bilo je 1500 gledatelja, dok je na meču Krupa - Sloboda bilo 500 ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

U Ligi za opstanak odigrana su sva tri meča, jedan u petak. Na duelu Olimpik - Čelik na Otoci bilo je 400 gledatelja, na susretu Široki - Metalleghe također 400, a u Kaknu je duel Mladosti i Viteza pratilo 300 ljudi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukupno je na bh. stadionima danas bilo 16600 gledatelja, što je tek 2075 u prosjeku po stadionu. Srećom pa se igrao derbi...

Posjeta u 4. kolu:
Grbavica: Željezničar - Sarajevo 13.500
Mostar: Zrinjski - Radnik 1500
Krupa: Krupa - Sloboda 500
Otoka: Olimpik - Čelik 400
Široki: Široki - Metalleghe 400
Kakanj: Mladost - Vitez 300

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi