Srijeda je odlučujući dan za NK Čelik?

Zasjeda Predstavnički dom Parlamenta FBiH

Srijeda je odlučujući dan za NK Čelik?

D. Kurbegović

U Nogometnom klubu Čelik totalno je zatišje. Na stadionu nikoga nema, klub je ostao bez trenera, pojedini igrači su najavili odlazak, a pojačanja još ni na vidiku. 

Kako svi kažu u Zenici, te oni kojima je crno-crvena boja u srcu, srijeda je odlučujući dan za NK Čelik. Zašto srijeda, zato što će zasjedati Predstavnički dom Parlamenta FBiH. Prva tačka dnevnog reda biće usvajanje po skraćenom postupku Zakona o izmjenama Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima.

Ako se ovaj Zakon usvoji, onda će se Čeliku omogućiti novi "prozor" od 60 dana unutar će moći podnijeti zahtjev da svoj više milionski dug reprogramira na 120 mjesečnih rata, tj. narednih 10 godina.

Ovaj prijedlog Zakona je već dobio saglasnot Vlade FBiH, izglasan je na Domu naroda Parlamenta FBiH, te bi se usvajanjem ovog zakona već u narednim sedmicama otvorila zakonska mogućnost da NK Čelik Zenica podnese prijavu i time otpočne proceduru reprogramiranja ovog duga i tako odblokira svoj račun po toj osnovi. Zeničani su 2014. godine istina podnijeli zahtjev za reprogram ,koji je odbijen, ali na njega se nikad niko nije žalio i poslije niko nije pokazao veći interes da riješi to pitanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pomoć Grada Zenice će biti svakako od krucijalnog značaja u reprogramu duga, te će se na sjednici Gradskog vijeća tražiti da se klubu omogući plaćanje Poreskoj upravi FBiH, iz sredstava koje je klub do sada dobivao za funkcionisanje.

Svi zajedno moraju lobirati da se prvo u srijedu izglasa taj Zakon, jer je to svakako u interesu grada i kluba. Čini se da je naredni period odlučujući kada je u pitanju sudbina ponosa svih Zeničana. Svi se definitivno moraju dignuti, te zajedno krenuti u rješavanje problema ili će isti biti odgovorni za gašenje simbola grada Zenice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi