Šta treba bh. kadetima za plasman u četvrtfinale EP?

Još uvijek imamo šanse

Šta treba bh. kadetima za plasman u četvrtfinale EP?

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas odigrati treću utakmicu u grupi C na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, a protivnik će biti selekcija Srbije.

Iako je BiH izgubila obje dosadašnje utakmice na prvenstvu (Njemačka 5:0, Irska 2:1), i dalje ima šansu da završi među dvije prvoplasirane ekipe u grupi.

Scenarij koji vodi naše kadete u četvrtfinale je pobjeda nad Srbijom sa dva ili više golova razlike, pod uslovom da Irska izgubi od Njemačke. 

Ukoliko se to dogodi, Srbija, Irska i BiH bi imale po tri osvojena boda ali bi BiH bi išla dalje kao drugoplasirani tim grupe jer bi imala najbolju gol razliku, u kojoj se ne bi računali ishodi utakmica sa prvoplasiranom Njemačkom.

Meč Bosne i Hercegovine i Srbije igra se u Kostreni s početkom u 12 sati, a u istom terminu će svoju utakmicu odigrati Njemačka i Irska. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi