Šta više čeka DK FSBiH: U Prijedoru skandirali Ratku Mladiću

Divljacima nije mjesto na bh. terenima

Šta više čeka DK FSBiH: U Prijedoru skandirali Ratku Mladiću

A. Beganović

U toku je susret 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Rudara i Slavije.

Nakon prvih 45 minuta rezultat je 1:2, a u prvom planu su ponovo oni koji sebe često vole nazivati navijačima i ljubiteljima fudbala.

Dio domaće publike, koji na stadion u Prijedor nije došao da bodri svoj tim i uživa u fudbalu, pred sami kraj prvog dijela skandirao je ime Ratka Mladića, čovjeka koji je optužen za genocid nad Bošnjacima.

I nije to prvi put da se ovakve stvari dešavaju u Prijedoru, ali na našu veliku žalost Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nema snage ili pak ne želi da se obračuna sa za normalne ljude neobjašnjivo ponašanje dijela publike u Prijedoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.