"Standardnim igrama u klubu vratiti se u reprezentaciju"

Veznjak Bochuma za SportSport.ba

"Standardnim igrama u klubu vratiti se u reprezentaciju"

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH okončala je nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu sa učinkom od jedne pobjede i dva poraza. Ako se uzme u obzir šta se sve dešavalo, za prvi nastup na velikom takmičenju moramo biti zadovoljni.

Adnan Zahirović 24-godišnji defanzivni veznjak njemačkog Bochuma bio je standardni član reprezentacije u kvalifikacijama i po mišljenju mnogih stručnjaka i velikog broja navijača igrač koji nam je bio potreban u Brazilu, ali na Svjetsko prvenstvo po njegovu žalost nije otišao jer se nije našao na spisku selektora Safeta Sušića, prednost su dobili neki drugi igrači poput Bešića, Hadžića i Sušića.

Mladi Zeničanin i narednu sezonu će nastupati za klub iz njemačke Cvajte, a o pripremama za narednu sezonu, očekivanjima, te reprezentaciji BiH govorio je u razgovoru za SportSport.ba.

"U ponedjeljak smo krenuli s pripremama za narednu sezonu, prvenstvo počinje početkom narednog mjeseca i vjerujemo da ćemo spremni i motivisani dočekati početak takmičenja. Čitave pripreme ćemo odraditi u Bochumu, a od naredne sedmice trener će nas odvesti u karantin, tako da ćemo biti u jednom od hotela blizu stadiona, a svaki dan ćemo imati tri treninga. Planirano je da odigramo sedam utakmica do početka lige, a poznato mi je da ćemo pored utakmica protiv niželigaša iz Njemačke igrati i sa Witeseom, Zvoleom, te Wolsburgom", ističe bivši igrač Čelika, Spartak Nalčika i Dinamo Minska.

U igračkom kadru je bilo dosta promjena

"Napustilo nas je 10-tak igrača, a došlo je osam novih igrača, od toga je nekoliko iskusnih i provjerenih znalaca poput Šestaka, Terazina, Tedea, koji će sigurno podići kvalitet naše igre. Polako slažemo ekipu kojoj je cilj svakako sredina tabele i eventualno gornji dio tablice, sigurno je da ne želimo ponoviti prošlu sezonu kada smo se do zadnjeg kola borili za opstanak. Prvo kolo nas očekuje derbi susret protiv Greuther Furtha na domaćem terenu, te se nadam da ćemo novu sezonu započeti uspješno" nada se bivši juniorski i mladi reprezentativac naše zemlje.

Iz nastupa naše reprezentacije u Brazilu izvući pozitivne stvari

"Za prvi put svakako da trebamo izvući sve pozitivno, te otkloniti neke nedostatke do početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje nas očekuju vrlo brzo. Ja se nadam iskreno da ću  se standardnim igrama u klubu vratiti u reprezentaciju. Žao mi je svakako što nisam bio u Brazilu, ostaje žal, ali život ide dalje i vjerujem da ću biti član ekipe već na narednom velikom takmičenju", kaže nekadašnji kapiten zeničkog Čelika.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Selektoru Safetu Sušiću je istekao ugovor, ali će vjerovatno ostati na kormilu reprezentacije

"Mi igrači se ne pitamo oko izbora selektora , šta god da naš savez odluči nama je da igramo i borimo se za državni dres. Imamo veliku šansu ponovo otići na veliko takmičenje, te kroz kvalifikacije izboriti jedno od prva dva mjesta u grupi i plasirati se na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Ova generacija ima još šta ponuditi i vjerujem da će igrači ostati na okupu, te nastaviti kontinuitet dobrih igara", kazao je Adnan Zahirović koji je u dresu naše A reprezentacije odigrao 20 utakmica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.