Stanić: Jedna greška može odlučiti pobjednika

Zvijezda 09 dočekuje Drinu

Stanić: Jedna greška može odlučiti pobjednika

U susretu koji nosi epitet komšijskog i derbija 12. kola Prve lige RS ekipa Zvijezde 09 dočekuje Drinu iz Zvornika, a ulog je liderska pozicija na tabeli. 

Tim iz Etno sela Stanišići nalazi se na liderskoj poziciji sa dva boda prednosti u odnosu na Drinu i Rudar iz Prijedora, a vezista Dragiša Stanić vjeruje da njegova ekipa i poslije ovog kola može ostati na prvom mestu.

"Protiv Drine nas očekuje težak meč, a gotovo uvijek u ovim komšijskim derbijima bude neizvjesno i jedna greška ili dobar potez odluče pobjednika. Sigurno će i sada biti tako, jer oba tima imaju svoje računice, a po svemu prikazanom zasluženo se nalazimo u vrhu tabele. U prvom dijelu sezone slavili smo minimalnu pobjedu u Zvorniku i ne bi imali ništa protiv da i sada bude tako. Veliki hendikep za nas predstavlja izostanak Stefana Tripkovića, Selmira Mahmutovića, Delimira Bajića i Ademina Hadžića zbog povreda, ali verujem da će oni igrači koji ih zamijene pružiti maksimum i da se to neće previše osjetiti", rekao je Stanić, prenosi klupska stranica. 

Šef stručnog štaba Mile Lazarević očekuje kvalitetnu fudbalsku predstavu koja će ispuniti očekivanja, ali i pobjedu svog tima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Zvorničani imaju tim koji je spoj mladosti i iskustva, a činjenica da su vezali deset mečeva bez poraza u šampionatu govori o njihovom kvalitetu. Ne smijemo se nijednog trenutka opustiti, jer smo svjesni uloga na ovom meču. Naš cilj je plasman u Premijer ligu BiH i ukoliko želimo taj cilj da ostvarimo moramo pobjeđivati zbog čega protiv Drine samo razmišljamo o pobjedi. Naša mala prednost je činjenica da poznajem mogućnosti većine igrača tima iz Zvornika. Do kraja jesenjeg dela šampionata ostalo je još pet mečeva, pa se nadam da ćemo proljeće dočekati na prvoj poziciji", zaključio je Lazarević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi