Veznjak Dinama i U-19 reprezentacije BiH

Stanić: Ova generacija može do uspjeha u Francuskoj

D. Kurbegović

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine boravi u Zenici, gdje obavlja pripreme za Elitni krug kvalifikacija, koje su krajem narednog mjeseca u Francuskoj.

Selektor Toni Karačić na ovom okupljanju ne može računati na gotovo sve igrače iz inostranstva, koje klubovi zbog obaveza nisu pustili. Jedan od rijetkih kojem je klub dopustio da dođe na pripreme jeste veznjak zagrebačkog Dinama Mato Stanić.

Ovaj nogometaš za SportSport.ba govorio je o pripremama u Zenici, Elitnom krugu kvalifikacija, protivnicima u Francuskoj, te situaciji i igrama u svome klubu.

"Imamo super uslove ovdje u Zenici, dobro je što smo se nakon zimskog odmora ponovo okupili, da se malo družimo i uigravamo prije Elitnog kruga kvalifikacija. Pripreme klubova su u tijeku, mene je klub pustio da dođem, na treninzima imamo dosta novih momaka, do njih je da se pokažu, a nama starijima ovdje jeste da ih primimo na najbolji mogući način" ističe Stanić.

Reprezentacija u Elitnom krugu za protivnike ima Francusku, Izrael i Bugarsku.

"Ova generacija igrača siguran sam može puno, sve je do nas da se u Francuskoj pokažemo u najboljem svijetlu. Francuska kao domaćin je blagi favorit, a protiv Izraela i Bugarske se moramo potući, pa ćemo vidjeti hoćemo li uspjeti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", kaže veznjak Dinama.

Dinamo je najbolji klub u Hrvatskoj, nada se uskoro debiju u seniorskoj ekipi.

"Dinamo uvijek ima najviše ciljeve, a to je osvajanje prvenstva i Kupa, trenutno zaostajemo tri boda za prvim mjestom, ali vjerujem da ćemo u drugom dijelu sezone to nadoknaditi i opravdati povjerenje te ulogu favorita. Svaki igrač se nada debiju u seniorskoj ekipi, nadam se da ću uskoro imati priliku da obučem dres seniorske ekipe. Sve je do mene i vjerujem da ću u tome uspjeti", kazao je za SportSport.ba Mato Stanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi