Starčević: Fudbal na ovim prostorima ima svijetlu budućnost

Trener Krupe

Starčević: Fudbal na ovim prostorima ima svijetlu budućnost

Banjalučka Krupa savladala je danas na domaćem terenu ekipu Kozare rezultatom 4:0 u okviru posljednjeg kola Lige za prvaka. 

Novi šampion Prve lige RS pokazao je još jednom izuzetan kvalitet te je na kraju upisao više nego zasluženu pobjedu.

"Krupa je zasluženo ušla u Premijer ligu BiH i ja im želim sve najbolje u najvišem rangu takmičenja. Što se tiče današnje utakmice, mislim da je najveća vrijednost to što smo u oba sastava mogli vidjeti više od 30 igrača koji su mlađi od 20 godina. To je jedan ogroman potencijal i smatram da su gledaoci danas svakako imali šta da vide. Ove sezone smo napravili dobar rezultat u prvenstvu, ali danas smo jednostavno bili vidno izmoreni, dok smo na drugoj strani imali raspoloženog protivnika", izjavio je nakon meča Velimir Stojnić, trener Kozare.

Svoje viđenje meča iznio je i strateg domaćih Slobodan Starčević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Zahvalio bih se kolegi Velimiru Stojniću. Kozara je uvijek gajila dobru omladinsku školu i davala primjer drugim ekipa, između ostalog i nama. Konačan rezultat nije realan pokazatelj snaga na terenu s obzirom da su gosti pružili jak otpor. Mi smo većim dijelom iskoristili ukazane prilike i na kraju smo došli do ubjedljive pobjede. Smatram nakon svega viđenog da fudbal ove regije ima svijetlu budućnost", rekao je Starčević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi