Trener Krupe nakon pobjede u Zenici

Starčević: Golman Nikolić nas je spasio u finišu utakmice

D. Kurbegović

Nogometaši Krupe nastavljaju svoju bajku u Premijer ligi, danas su na stadionu Bilino polje pobijedili domaći Čelik rezultatom 2:1 i tako upisali četvrtu pobjedu u sezoni, te se zasluženo nalaze u gornjem dijelu tabele.

Krupa je danas odigrala taktički veoma dobro, čekali svoju šansu, kaznili su promašaje Čelika, a na golu su imali sjajnog Nikolića.

Nakon utakmice zadovoljan rezultatom i pobjedom bio je trener Slobodan Starčević.

"Čestitam svojim igračima na pobjedi, jer nije mala stvar pobijediti Čelik u Zenici bez obzira na sve njihove probleme.Oni su bili pod pritiskom i moranjem danas, je to vjerovatno uticalo na njihovu koncentraciju u završnici.Mi smo iz malo šansi danas bili efikasni.Nisam očekivao da će Čelik danas stvoriti ovoliko šansi, ali sreća pa smo imali raspoloženog Nikolića, koji nas je spasio u finišu utakmice.Ovo nam je dobro došlo, tri boda iz Zenice, sada možemo mirno pripremati utakmicu protiv Viteza bez nekog pritiska i imperativa" ističe Starčević.

Nije očekivao ovakve igre kluba u sezoni, ali mjesta za euforiju nema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ni najveći optimisti nisu očekivali ovakve igre Krupe. Mi i sada tvrdimo da imamo ekipu koja će se boriti za opstanak, ova ekipa je sastavljena od mladih igrača, koji nemaju iskustvo i od igrača koji imaju veliko iskustvo, ali koji su pretežno došli iz ekipa koje su ispale iz Premijer lige.Nadam se da ćemo što duže ovako igrati i da ćemo na kraju ostvariti svoj cilj, a to je opstanak u Premijer ligi" kazao je Starčević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi