Starčević: Ne žalimo za pobjedom u Novom Sadu

Trener Krupe za SportSport.ba

Starčević: Ne žalimo za pobjedom u Novom Sadu

D. Vejo

Slobodan Starčević i njegovi izabranici odigrali su jedan dosta kvalitetan meč jučer u Novom Sadu, a gdje su u sklopu prijateljske utakmice remizirali sa tamošnjim superligašem Vojvodinom (1:1).

Banjalučani su u Srbiji branili čast Premijer lige BiH i to na vrlo dostojan način. Imali su prednost plavo-bijeli do svega dvije minute prije kraja susreta, kada su Novosađani preko Mićina stigli do remija i tako sačuvali obraz na Karađorđu.

Šef struke premijerligaša nije krio zadovoljstvo urađenim u Novom Sadu, te je kazao da je jučerašnji meč njegovim izabranicima donio više od samog fudbala.

"Odigrali smo jednu odličnu utakmicu protiv kvalitetne ekipe Vojvodine u znak zahvalnosti za protekli uspješan rad u seniorskom ali i juniorskom pogonu, koji su se plasirali u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Dali smo prostor prvotimcima, sem Redžiću i Dujakoviću koji su sa U-21 nacionalnim timom, te nekolicini juniora. I ova utakmica je pokazala da imamo tim ali i kvalitetne pojedince, koji ne samo da su bili ravnopravni Vojvodini, nego u pojedinim momentima i dominantniji. Iako smo vodili do pred kraj meča kada smo primili gol, ne žalimo za pobjedom, jer smo mi samom organizacijom ovakve utakmice pobjedili te bih se ovom prilikom još jednom zahvalio Fudbalskom klubu Vojvodina, što je mojim mladim igračima kroz ovakvu utakmicu podarila jedno veliko iskustvo koje će im biti od velike pomoći u daljem fudbalskom razvoju", izjavio je za SportSport.ba trener Krupe, Slobodan Starčević.

Krupa bilježi sjajne rezultate u svojoj debitanstkoj sezoni u Premijer ligi BiH. Naredne subote, Banjalučani će gostovati u Mostaru ekipi Zrinjskog, a u okviru prve utakmice Lige za prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi