Trener Krupe nakon pete pobjede u prvenstvu

Starčević: Ponosan sam na svoje igrače

Slobodan Starčević bio je vidno raspoložen nakon današnje pobjede protiv ekipe Viteza (2:0).

Banjalučki premijerligaš novim trijumfom stigao je do treće pozicije na tabeli, a trener Krupe imao je samo riječi hvale za svoje igrače.

"Čestitam igračima na odlično odrađenom poslu u prvih jedanaest kola. Mi se nalazimo na trećem mjestu, što je veliki podvig za naš tim. Jako smo ponosni na ovaj rezultat. Što se tiče utakmice, mi smo u najavi rekli da nam u goste dolazi jedna veoma iskusna i disciplinovana ekipa. Imali smo ispred sebe tim koji nije odustajao ni u jednom trenutuku, čak i onda kada su gubili sa 2:0. Znali smo da iz kvalitetne odbrane imaju dobru tranziciju i na taj način smo se pripremali. Na kraju smo uspjeli da postignemo dva gola iz penala", izjavio je Starčević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imali smo možda malo sreće, ali pobjedi se ne gleda u zube. Prezadovoljni smo i u dobrom raspoloženju ćemo se pripremati za naredne utakmice. U srijedu nas očekuje osmina finala Kupa RS protiv Rudar Prijedora, a potom gostujemo ekipi Mladosti. Mislim da smo napravili veliki iskorak ka ispunjavanju našeg cilja, a to je opstanak u Premijer ligi BiH", dodao je trener Banjalučana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi