Starčević: S optimizmom dočekujemo Borac

Trener Krupe

Starčević: S optimizmom dočekujemo Borac

U nedjelju će u okviru 9. kola Premijer lige BiH biti odigran banjalučki derbi između FK Krupa i FK Borac.

Tim povodom danas je u prostorijama FK Krupa održana konferencija za novinare, na kojoj su se ispred kluba prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba Slobodan Starčević i kapiten Aleksandar Vukotić. 

“Nas raduje prvo činjenica da smo došli u priliku da ugostimo lidera fudbala, ne samo Republike Srpske nego BiH. Sama činjenica da su i Krupa i Borac u najvišem nivou takmičenja u BiH daje nam za pravo da smo radosni, veseli i puni zadovoljstva. Sretni smo i da smo svojim kvalitetom ravnopravni tako jednom velikom klubu kakav je FK Borac", kazao je na početku Starčević i potom nastavio:

"U protekloj sedmici smo imali jedan težak poraz na Grbavici. Mislim da smo kroz utakmicu Kupa BiH podigli nivo raspoloženja, nivo samopouzdanja, uz činjenicu da nemamo kažnjenih, sa jednom dozom optimizma dočekujemo Borac. Nadam se ako ponovimo kvalitetnu igru kakvu smo igrali u proteklih osam kola, možemo se nadati i pozitivnom uspjehu, odnosno pobjedi kojom ćemo sigurno obradovati naše navijače u Krupi i Banjaluci”, istakao je trener Krupe. 

Svoje mišljenje je iznio i kapiten Krupe Aleksandar Vukotić. 

"Još jedna teška utakmica u nizu za nas, poslije poraza na Grbavici, ali vjerujem da ćemo doći do pozitivnog rezultata. Znamo da nam dolazi jedna od najboljih ekipa iz BiH, da je to neka vrsta derbija, ali mi na tu utakmicu gledamo kao na svaku drugu. Biće više gostujućih navijača, no mislim da to neće predstavljati problem za nas. Znamo sve mane i vrline protivnka i nadam se da ćemo ih na najbolji način iskoristiti.”

Utakmica između Krupe i Borca na rasporedu je u nedjelju 24.09.2017. na stadionu u Krupi na Vrbasu sa početkom u 15.30 časova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi