Novi trijumf Krupe u Premijer ligi BiH

Starčević: Teška, ali zaslužena pobjeda

Krupa ima maksimalan učinak u posljednje četiri utakmice u Premijer ligi BiH. 

Banjalučanima je cilj na startu sezone bio opstanak u društvu najboljih, ali kako stvari stoje novi premijerligaš sezonu će završiti iznad svih očekivanja. Iako je do kraja ostalo još devet kola, Liga za prvaka sve je bliža, pogotovo nakon današnje domaće pobjede protiv Metalleghea (1:0).

Krupa je trenutno drugoplasirana ekipa prvenstva sa 24 boda u 13 odigranih kola.

"Ja sam u samoj najavi rekao da će ovo biti teška utakmica iz čistog razloga što je Metalleghe, bez obzira na njihove rezultate do sad, jedna kvalitetna ekipa. Imali smo problema protiv tako jedne kompaktne, disciplinovane i odgovorne ekipe da kreiramo šanse, pogotovo u prvom poluvremenu. Mislim da smo u nastavku igarali bolje, da smo stvarali šanse i na kraju pobijedili, što je najvažnije", jasan je bio trener Krupe Slobodan Starčević.

On je istakao da je zadovoljan igrom svojih igrača u dosadašnjih 13 kola, kao i da je njegov tim danas sasvim zasluženo slavio. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobili smo četvrtu utakmicu u nizu, to je veliki rezultat i za mnogo veće timove od nas. Moji mladi momci su smogli snage protiv danas veoma raspoloženog protivnika. Znam da se Metalleghe nalazi u određenim problemima, ali ne razumijem ovakav gest njihovog trenera. Smatram da nema razloga da bude u ovakvom raspoloženju. Ubjeđen sam da smo danas teško, ali sasvim zasluženo trijumfovali", zaključio je Starčević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti