Starčević: Učinili smo ligu zanimljivijom
Foto: SportSport.ba

Nakon velike pobjede

Starčević: Učinili smo ligu zanimljivijom

Krupa na Vrbasu je u okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH došla do tijesne, ali zlata vrijedne pobjede protiv aktuelnog bh. prvaka Zrinjskog. 

Domaći predvođeni trenerom Slobodanom Starčevićem su odigrali odličnu utakmicu i na kraju sasvim zasluženo slavili s minimalnih 1:0, a igrač odluke bio je mladi Elvir Koljić koji je mrežu Mostaraca zatresao u 32. minuti meča. 

Ponosni Starčević nakon slavlja protiv Zrinjskog nahvalio je svoju momčad, kazavši, između ostalog, da je trijumf veliki korak ka ostvarenju zacrtanog cilja - plasmana u Evropu. 

"Bio sam svjestan da ofanzivnom i kvalitetnom Zrinjskom možemo parirati samo sa timskim radom. U tome smo uspjeli, nismo dozvolili Zrinjskom da igra, što se isplatilo nakon pola sata igre kada smo poslije odlične akcije došli do pogotka. U nastavku je Zrinjski pokušao da izjednači, no srećom preživjeli smo njihove nalete i na kraju sačuvali mrežu. Pokazali smo da imamo i odličan defanzivni blok", kazao je nakon utakmice Starčević. 

Nakon nepunih 15 kola Krupa se nalazi na petoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znamo da smo mala ekipa i da za mjesto u Evropi apliciraju, prije svega, Sarajevo, Zrinjski, Široki Brijeg, Željezničar, pa i Borac. Mi ćemo svoju šansu tražiti iz prikrajka, odnosno pokušat ćemo i da se cilju približimo kvalitetnim igrama u Kupu, a ako uspijemo u tome onda je samo nebo granica. Ipak, rano je još o tome govoriti. Do kraja sezona ima još mnogo utakmica i može se svašta izdešavati. Meni je najbitnije da moji igrači igraju u kontinuitetu dobro i da su ovu ligu učinili zanimljivijom", riječi su Starčevića. 

U narednom kolu Krupa će gostovati u Zenici kod Čelika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi