"Stavljam mandat na raspolaganje, psiholog nije loša ideja"

Almir Hurtić nakon poraza

"Stavljam mandat na raspolaganje, psiholog nije loša ideja"

Trener FK Sarajevo Almir Hurtić bio je izuzetno razočaran današnjim porazom od Metalleghea na Koševu (2:1).

"Veoma gorak ukus poraza. Teško mi je da pričam nakon ovakvog neuspjeha. Prije utakmice smo se dogovorili da pobijedimo, ali fudbal je takav. Gol smo primili faktički ni iz čega, to je bio pritisak na ekipu ali nikako nismo mogli da se vratimo u utakmicu. Možda smo zaigrali bolje tek nakon drugog primljenog gola, ali to nije bilo dovoljno", započeo je Hurtić, te nastavio:

"Morat ćemo dublje analizirati razloge ovog poraza. Poremetio nas je taj rani gol. Od početka sezone imamo probleme da se nametnemo kada igramo na Koševu, a po meni je današnji meč odlučila nervoza među mojim igračima. Pravili smo dosta grešaka i nismo imali dovoljno samopouzdanja. Metalleghe je igralo otvoreno, čekali naše greške i iskoristili ih. Mnogo smo griješili, posebno u veznom redu. Nije nama Metalleghe napravilo toliko problema koliko smo ih sami sebi napravili", rekao je Hurtić, te odgovorio na pitanje o ostavci.

"Ostavka? Razgovarat ću sa Upravom kluba i svoj mandat ću staviti na raspolaganje. Vidjet ćemo šta će klub odlučiti, a ja ću to prihvatiti. Svi snosimo krivicu, pa tako i ja kao šef stručnog štaba osjećam moralnu odgovornost zbog neuspjeha. Moralan sam čovjek".

"Razočaran sam. Siguran sam da u ovoj ekipi ima potencijala, a zašto oni to ne ispunjavaju to je pitanje. Dosta igrača danas nije bila na svom nivou, a to je sada za analizu. Ne želim da vjerujem u to da me neki igrači bojkotuju, jer svi su oni profesionalci koji svoj hljeb zarađuju od fudbala. Svojim igračima najviše zamjeram nedostatak samopouzdanja. Mnogi su podbacili kako danas, tako i u proteklim utakmicama. Apsolutno vjerujem da nije u pitanju bojkot, već da su neuspjesi došli iz fudbalskih razloga. Kazna za igrače? Najbolja kazna je kada igrača ne stavite u igru. Postoje i novčane, ali ne znam koliko imaju efekta".

Najveći problem igrača Sarajeva je psiha, pa ni angažovanje psihologa nije loša ideja

"Ne smatram da je prelazni rok odrađen loše. Imamo mi i kvalitetnih i mladih igrača, ali svi imaju dovoljno godina i iskustva da se nose sa izazovima igranja Premijer lige. Mislim da među igračima Sarajeva nema limitiranih igrača, ali znam da ne pokazuju sve što mogu. Njihov najveći problem je psiha, opet to moram reći. Angažovanje psihologa? Nije loša ideja. Poslije ove utakmice ponovo vidim da imamo velikih problema s tim".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sezona je daleko od izgubljene, tek je početak. Ekipe iz vrha su kvalitetne ali i uigrane. Osim psihološkog aspekta, nama fali i uigranosti. Prvenstvo je dugo i Sarajevo se mora naučiti da bude maratonac. Izgleda da smo mi sprinteri... Zrinjski je imao krize prošle sezone, ali su istrajali i na kraju osvojili titulu. Nama treba i strpljenja, a ne bi nam škodilo ni malo više zajedništva. To bi donijelo bolje rezultate".

Sarajevo se nakon šest odigranih kola nalazi na 4. mjestu sa skromnih 9 bodova.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi