Steaua osvojila treće mjesto

Kadetski turnir u Foči

Steaua osvojila treće mjesto

E. Škorić

Rumunska Steaua zauzela je treće mjesto na ovogodišnjem "Football friends"-u. 

Rumuni su u dosta neizvijesnoj utakmici savladali beogradski Partizan rezultatom 2:1. Imaće "crno-bijeli" za čim da žale, jer im je poništen jedan pogodak, dok su drugi primili sa bijele tačke iako su mnogi smatrali da je sudija prestrogo donio tu odluku.

To nikako ne treba da umanji pobjedu Steaue, koja je uspješno odolijevala naletima Partizana naročito u drugom poluvremenu.

Golman Steaue Dragos Lupesku kaže da je bila izuzetno teška utakmica. "Postigli smo pogodak iz kontre, a inače smo čitavo drugo poluvrijeme morali da se branimo. Pritisak Partizana bio je nevjerovatan.

U finalu 12. "Football friendsa" večeras se sastaju Željezničar i Rijeka.

PARTIZAN - STEAUA 1:2 (0:1)

Strijelci: Neg u 36. i Obreja u 58. (iz penala Steaua) i Ilić u 58. (Partizan).

PARTIZAN: Đokić, Simenović, Radović, Zekaj, Zejić, Vještica, Vujić (Zuvić), Pantazis, Bajić, Milosavljević, Antonijević.

STEAUA: Lupescu, Neg, Nitu, Gavrila, Pal, Guna, Tudose ( Padineanu), Obreja, Sava, Baciu, Marincuta (Stoenciu).

PIŠE: MAJA KOSTOVIĆ

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi