Stefan Jovanović iz Bratstva u MFK Zvolen

Pronašao novi klub

Stefan Jovanović iz Bratstva u MFK Zvolen

S. Mlaćo

Srbijanski internacionalac Stefan Jovanović (22) karijeru će nastaviti u u Slovačkoj, tačnije ekipi MFK Lokomotiva Zloven.

Jovanović je posljednji angažman imao u federalnom prvoligašu Bratstvu iz Gračanice, ali se nije naigrao te je napustio klub. Za SportSport.ba je otkrio kako je došlo do saradnje sa Zvolenom.

"Prijatelj koji je već u MFK Zvolenu par godina me pozvao i pitao da li imam klub, te da li bih došao kod njih da me trener vidi na dvije utakmice i par treninga. Otišao sam, odigrao dvije utakmice i nakon toga mi je trener rekao da sam zadovoljo njegove kriterijume i došlo je do potpisivanja ugovora sa drugoligašem iz Slovačke", istakao je Jovanović. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vjeruje da će sa novim klubom ostvariti zacrtane ciljeve.

"Moja očekivanja u ovom klubu su naravno ulazak u Play off i opstanak u ligi. Naravno, drago mi je što su Uprava i klub zadovoljni mojim dolaskom i što me smatraju pojačanjem. Trudit ću se da dam svoj maksimum na terenu i da nastavimo saradnju u bliskoj budućnosti. Mogao bih još očekivanjem da nazovem i to da napredujem u viši rang, ali trenutno sam fokusiran na ovaj klub i pružanje dobrih partija u nastavku sezone", dodao je Jovanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi