Stefan Maletić godinu dana u drugoligašu Achillesu

Nastavlja karijeru u Holandiji

Stefan Maletić godinu dana u drugoligašu Achillesu

D. Kurbegović

Nakon što je mladi reprezentativac BiH 20-godišnji napadač Marko Maletić raskinuo ugovor s njemačkim Stuttgartom, te potpisao dvogodišnji ugovor s holandskim Exselsliorom koji se takmiči u najjačoj diviziji u Holandiji, istim stopama je krenuo i njegov stariji brat Stefan.

Stariji od braće Maletić igra na poziciji stopera, a nakon igranja u Holandiji za ekipe Vitessea, Fc Ossa, danskog BK Frema, te švedskog Bunkefla, ovaj 27-godišnjak 2012. godine potpisao je za Kozaru iz Gradiške, nakon toga nastupao je još za zenički Čelik, a imao je i kratku avanturu u Stuttggart Kickersima. Posljednjih pola sezone igrao je za Radnik iz Bijeljine.

U ljetnom prelaznom roku Stefan je potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom holandskog Achillesa, koja se takmiči u drugom po redu rangu takmičenja u Holandiji. 

Maletić je već debitovao za novi klub proteklog vikenda u porazu Achillesa od druge ekipe slavnog PSV-a koja se takmiči u istom rangu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti