Amer Dupovac, kapiten Sarajeva:

"Šteta je što još neke prilike nismo uspjeli realizirati"

Fudbaleri Sarajeva uspjeli su se vratiti iz rezultatskog zaostatka od jednog gola, te nakon bolje igre u drugom poluvremenu prvog susreta četvrtine finala Kupa BiH protiv Željezničara izboriti pozitivnih 1:1 za revanš koji je na rasporedu za dvije sedmice.

"Ovo je sigurno bila jedna dobra utakmica. Mi smo je loše otvorili, primili smo taj gol u ranoj fazi, ali je to možda i bolje jer smo poslije pokušali doći do igre i u tome smo uspjeli. U drugom poluvremenu smo bili dosta bolja ekipa. Postigli smo taj jedan pogodak i šteta je što još neke prilike nismo uspjeli realizirati. Rezultat je svakako pozitivan za revanš u kojem je sve otvoreno", rekao je kapiten Sarajeva Amer Dupovac.

Sarajevo će u revanšu imati prednost gola postignutog u gostima, ali sigurno je da se Bordo tim neće braniti u uzvratnom susretu koji se za dvije sedmice igra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović – Hase".

"U derbiju domaći teren ništa ne znači i to se i danas vidjelo, tako će biti i u revanšu. Jasno je da će i druga utakmica biti otvorena, ali nadam se da ćemo mi slaviti na kraju, tj. proći dalje", istakao je defanzivac Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Iako je na snazi zabrana odlaska na gostovanja navijačkim grupama u Bosni i Hercegovini koju je donio N/FSBiH navijači Sarajeva su u "civilu" stigli na sjevernu tribinu stadiona Grbavica.

"Nisam iznenađen podrškom naših navijača. Najavili su nam da će doći na derbi i sigurno je da je bilo lakše igrati uz njihovu podršku, i nadam se da ćemo na Koševu zajedno slaviti prolazak u naredni krug", kazao je po završetku gradskog derbija za SportSport.ba Amer Dupovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.