Stevo Nikolić obradovao navijače Željezničara

Željo slavio u Bijeljini

Stevo Nikolić obradovao navijače Željezničara

E. Škorić

Željezničar je u Bijeljini slavio novu pobjedu (2:1) u meču 11. kola Premijer lige BiH protiv Radnika.

Slavko Petrović vratio se u Bijeljinu, odakle je nedavno došao u Željezničar, a povratak u Semberiju bio je za njega uspješan, pošto je njegov tim došao do pobjede rezultatom 2:1. Teško, ali zasluženo.

Prvu pravu šansu na meču imao je Lendrić, ali napadač gostiju u 17. minuti nakon sjajne akcije ne koristi idealnu poziciju i sa nekoliko metara puca pored gola.

Željezničar je bio agilniji u prvom dijelu, ali odbrana Radnika izdržala je nalete gostiju, dok s druge strane Kjosevski nije imao puno posla.

Nastavak donosi i dva pogotka, mada se na terenu nije puno toga promijenilo - Željo je nastavio s napadima, Radnik čekao šansu iz kontre.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme, Željo je poveo i to nakon velike greške domaćeg golmana Mladena Lučića nakon ubačaja Memije, kada je praktično dao loptu u noge Križmanu, a ovaj pogodio praznu mrežu.

Već u 54. minuti Radnik je stigao do izjednačenja, a pogodio je Obradović s penala. Prethodno je Miroslav Stevanović u kaznenom prostoru srušio Ostojića.

Imao je nakon toga Lendrić dvije velike šanse za goste s Grbavice, no nije nijednu iskoristio. U 65. minuti Kosorić je pogodio prečku, a u 85. minuti Lučić je uz dosta poteškoća odbranio udarac Markovića.

I konačno je u 90. minuti rezervista Stevo Nikolić pogodio za veliko slavlje gostiju, koji su zasluženo došli do nove pobjede.

Radnik - Željezničar 1:2 (Obradović 58' - penal/ Križman 47', Nikolić 90')

Radnik: Lučić, Jakovljević, Martinović, Simeunović, Beširević, Zeljković, Obradović, Janković, Ostojić, Bajić, Đurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Boccaccini, Kosorić, Memija, Marković, Blagojević, Lendrić, Radinović, Križman, M. Stevanović.


FK Radnik B. - FK Željezničar - 1-1 Obradović (p) by goloviliga



FK Radnik B. - FK Željezničar - 0-1 Križman by goloviliga
FK Radnik B. - FK Željezničar - 1-2 Nikolić by goloviliga
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi