Mourinho: Kada Lukaku nađe sponzora, počet će zabijati golove

Portugalac se našalio

Mourinho: Kada Lukaku nađe sponzora, počet će zabijati golove

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho našalio se na račun Romelua Lukakua nakon još jedne utakmice na kojoj se Belgijanac nije upisao u strijelce.

Nakon furioznog starta sezone, gdje je na sedam ligaških utakmica postigao isto toliko pogodaka, Lukaku je upao u golgetersku krizu i na posljednjih sedam mečeva u Premier ligi ima tek jedan gol i to protiv Newcastlea (4:1).

Nakon sinoćnjeg trijumfa nad Watfordom (4:2), Mourinha su na press konferenciji upitali da prokomentariše lošu formu u kojoj se nalazi njegov napadač, a menadžer Uniteda je imao zanimljiv odgovor.

"Mislim da Lukaku treba pronaći nekog sponzora s kojim će potpisati veliki ugovor. Kao što znate, trenutno ga nema i igra u običnim, crnim kopačkama. Bilo bi dobro da mu neka kompanija proslijedi prave kopačke i plati lijepu sumu novca. Kada nađe sponzora, počet će i zabijati golove. Trenutno je na čekanju", u šali je rekao Mourinho, koji se potom uozbiljio:

"Na Lukakua ne vršim nikakav pritisak i ne pada mi na pamet da ga kritikujem zbog šansi koje je propustio. On je veliki profesionalac i sjajan kolega, ne mogu biti zadovoljniji s njim".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dok čeka novog sponzora, Lukaku nosi Nikeove crne kopačke sa precrtanim logom ove američke sportske kompanije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije