Štilić se bori za laskavu nagradu u Poljskoj
Foto: EPA

Bivši bh. reprezentativac

Štilić se bori za laskavu nagradu u Poljskoj

Bivši bh. reprezentativac Semir Štilić u utrci je za nagradu najboljeg stranca u historiji Ekstraklase. 

Štilić (29) je igrajući u prošlosti za Lech i Wislu ostavio veliki trag, a da su to prepoznali i u Poljskoj potvrđuje i to što je među kandidatima da ponese titulu najboljeg stranca u historiji tamošnje Ekstraklase.

U konkurenciji za laskavo priznanje je još jedan fudbaler koji je rođen u BiH, tačnije iskusni Miroslav Radović iz redova varšavske Legije. Za razliku od Štilića, on nikada nije zaigrao za BiH i jednom je pozvan od strane Srbije.

Vrijedi podsjetiti da je Štilić u najjačem poljskom rangu odigrao 158 utakmica, pritom je postigao 34 pogotka i upisao 44 asistencije. Sa timom Lecha je bio osvojio titulu prvaka Poljske, Kup i Super kup. 

Najboljeg stranca u historiji poljske Ekstraklase možete birati OVDJE. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije