Štiliću propao transfer u Wislu

Nije se dogovorio s rukovodstvom kluba

Štiliću propao transfer u Wislu

M. Šljivak

Bh. fudbaler Semir Štilić neće postati član poljskog velikana Wisle iz Krakowa.

Štilić je u septembru prošle godine napustio redove kiparskog APOEL-a i prethodnih mjeseci je radio na pronalaženju novog kluba.

Prethodnih dana je 29-godišnji veznjak pregovarao s Wislom iz Krakowa. Ipak, do dogovora nije došlo, jer je bh. fudbaler tražio platu od 15.000 eura mjesečno.

Višestruki prvak poljske mu nije mogao ponuditi ovu platu i pregovori oko angažmana su propali.

Ipak, to ne znači da Štilića nećemo od proljeća gledati u poljskoj Ekstraklasi. Za njegove usluge zainteresovan je još jedan klub iz ove zemlje, a to je Pogon Szczecin.

Štilić je jedan od najboljih stranaca koji su igrali u Poljskoj. Četiri godine (2008-2012) je nosio dres Lech Poznana, a postigao je 18 golova u 106 ligaških utakmica za ovaj klub.

Nakon odlaska iz Poljske igrao je za Karpaty i Gaziantepspor, a dres Wisle iz Krakowa je nosio godinu i pol i postigao je 16 golova u 52 nastupa

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Potom je otišao u APOEL, ali tamo se nije najbolje snašao i u septembru je ostao bez kluba.

Štilić je karijeru počeo u sarajevskom Željezničaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi