Debitant u derbiju

Stojčev: Nisam zadovoljan, zaslužili smo pobjedu

Za Miloša Stojčeva, koji je i u susretu protiv Olimpica u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige bio jedan od najboljih fudbalera u sastavu ekipe Roberta Jarnija, duel sa Željezničarom bio je debi u gradskim derbijima.

"Obzirom da je ovo Kup, rezultat 1:1 nama odgovara pred revanš. Iskreno, nisam zadovoljan sa rezultatom, mislim da smo zaslužili pobjedu. Igrali smo jako dobro, pogotovo u drugom poluvremenu. Na početku se nismo snašli i primili smo nesretno taj gol. U nastavku smo, međutim, pokazali da smo malo bolji u ovom trenutku, i mislim da smo zaslužili pobjedu", kazao je vezni fudbaler Sarajeva koji je vukao glavne konce u igri tima sa Koševa.

Gosti su bili najopasniji upravo u trenucima kada je lopta bila u nogama Miloša Stojčeva. Ipak, nekadašnji fudbaler Leotara nije pretjerano zadovoljan svojom igrom.

"Osjećaj je prelijep. To je nešto za šta mi fudbaleri živimo. Nemam stvarno neki poseban komentar za atmosferu, sve se moglo vidjeti. Ne mogu baš kazati da sam zadovoljan igrom, nisam nezadovoljan, ali svakako da uvijek može mnogo bolje. Trudiću se da radim mnogo više i da dajem sve od sebe i da igramo još bolje, i da konačno krenemo nizati te pobjede", rekao je Stojčev.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Gostujući gol prednost je Sarajeva za revanš, ali Stojčev smatra da se njegov tim neće braniti u revanšu već da će iskoristiti činjenicu da igra na svom stadionu, pred svojim navijačima.

"To jeste blaga prednost, ali mi igramo revanš na našem stadionu. Tu nema mnogo šta a se priča. Mi idemo na pobjedu kao i u svakoj utakmici. To jeste Kup i mi imamo 0:0 koje nam odgovaraju, međutim mi ćemo ići na pobjedu. U svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu. Daćemo sve od sebe da pobijedimo sve do kraja, nema više praštanja. Stvarno smo krenuli loše, međutim, ovaj rezultat u derbiju će nas malo trgnuti i mislim da ćemo krenuti da nižemo te pobjede", bio je optimističan u svojoj izjavi za SportSport.ba nakon remija na Grbavici fudbaler Sarajeva Miloš Stojčev. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.