Stojčev za veliku pobjedu u Lukavici, na tribinama neredi

Trijumf bordo tima

Stojčev za veliku pobjedu u Lukavici, na tribinama neredi

E. Škorić

Susret 25. kola Premijer lige između Slavije i Sarajeva, koji je završen rezultatom 2:3, obilježili su neredi na tribinama stadiona u Lukavici.

Sarajevo je uspjelo da osvoji sva tri boda na teškom gostovanju po veoma teškom terenu. Junak je Miloš Stojčev, koji je pogodio za 3:2 u sudijskoj nadoknadi. Salković i Hodžurda su imali poluprilike za Slaviju na početku utakmice, a onda je Sarajevo stiglo do vodstva.

Edin Rustemović je poslao loptu u srce domaćeg kaznenog prostora, Leon Benko bježi odbrami Slavije, te prije Mladena Lučića, golmana domaćih, loptu uspijeva proslijediti u mrežu.

Tražili su domaći nogometaši nedozvoljenu poziciju, ali se sudija nije oglasio. Slavija je uspjela da izjednači već u 11. minuti. Nakon ubačaja iz kornera, odbrana Sarajeva nije najbolje reagirala, Hodžurda ostao sam na drugoj strani i iz neposredne blizine loptu šalje u mrežu Mateja Delača.

Velkoski je u 14. minuti dobro izveo slobodnjak, ali lopta ide tik iznad domaćeg gola. Prvu izmjenu je trener Sarajeva Dženan Uščuplić bio primoran napraviti u 18. minuti. Dario Purić se povriijedio, pa ga je zamijenio Amer Bekić.

Mahir Karić je u 20. minuti imao šansu za Slaviju, ali Ivan Tatomirović ga je izblokirao u zadnji čas. Damir Rovčanin je u 24. minuti iskosa s desne strane pucao preko gola Delača.

Veliku šansu za domaće nije iskoristio Karić u 28. minuti. Govedarica je prošao Tatomirovića, dodao do Karića, ovaj imao slobodne Rovčanina i Salkovića s desne strane, no sebično je sam tukao, ali neprecizno.

Slavija je preokrenula u 31. minuti. Duško Radosavljević je iz slobodnjaka postigao eurogol za radost domaćih. Do kraja prvog dijela bilježimo dobre pokušaje Velkoskog s jedne i Rovčanina s druge strane, ali su Lučić i Delač odbranili.

Na početku drugog dijela Stojčev je pokušao sa 17 metara, ali je lopta otišla pored gola. Sarajevo se dosta mučilo po katastrofalnom terenu, Slavija se bazirala na odbranu svog gola i brze i opasne kontre.

Sarajevo je izjednačilo u 61. minuti, kada je Krste Velkoski iskosa s lijeve strane pogodio za 2:2, a pet minuta kasnije došlo je do nereda na tribini.

Na zapadnoj tribini stadiona u Lukavici domaći navijači napali su nekoliko simpatizera gostujućeg kluba. Nakon 15 minuta prekida, susret je nastavljen, ali igra više nije bila ni bitna. Imali su Bekić na jednoj i Rovčanin na drugoj strani jako dobre šanse u finišu, a onda Stojčev u sudijskoj nadoknadi pogađa za veliko slavlje gostiju, koji su ponovo prvi na tabeli. Ova pobjeda možda je i ključna u borbi za titulu...

Slavija - Sarajevo 2:3 (Hožurda 11, Radosavljević 31/ Benko 4, Velkoski 61, Stojčev 93)

Slavija: Lučić, Radosavljević, Hpdžurdža, Popović, Rovčanin, Govedarica, Karić, Salković, Osmanković, Kartal, Zeba. Sarajevo: Delač, Kallasi, Puzigaća, Tatomirović, Berberović, Rustemović, Stojčev, Radovac, Velkoski, Purić i Benko

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.