Stojkić: Grad Mostar zaslužuje istinski derbi

Očekuje fer i sportsko navijanje, te pobjedu svog tima

Stojkić: Grad Mostar zaslužuje istinski derbi

A. Beganović

Jedan od derbija 9. kola Premijer lige sutra će na stadionu Pod Bijelim brijegom odigrati Zrinjski i  Velež, a jedan od iskusnijih fudbalera mostarskih Plemića, Pero Stojkić, uvjeren da će on i njegovi saigrači slaviti pobjedu.

Mostarskih derbi uvijek je privlačio mnogo pažnje. O duelu Plemića i Rođenih uvijek se mnogo pričalo, no nekada su dešavanja na tribini znala zasjeniti ona na terenu.

"Prije svega želim pozvati naše navijače da dođu u što većem broju, te da nam pruže podršku. Očekujem spektakl na tribinama i nadam se da se nakon utakmice neće pričati o nekakvim neredima na tribinama. Grad Mostar zaslužuje jedan pravi derbi i želim da se nakon istog priča samo o igri na terenu. Pozivam sve ljubitelje fudbala, naše vjerne navijače, kao i navijače Veleža na fer i sportsko navijanje, a fudbalere obje momčadi na fer i korektno ponašanje na terenu", za SportSport.ba je istakao Stojkić.

Nakon osam odigranih kola Zrinjski je nešto bolje plasiran od Veleža, a kako su Plemići domaćini, onda se može reći i da su blagi favoriti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Slažem se s vašom konstatacijom, blagi smo favoriti, no isto tako moramo uzeti u obzir da se radi o derbiju, te da je bilo šta nezahvalno prognozirati. Svaki derbi donosi svoje čari, tako će biti i sutra, a nadam se da ćemo mi slaviti", govori Stojkić i dodaje:

"Velež ima dobru momčad, koja je opasna kada nema loptu u svom posjedu, odnosno dobro se brane, dobro stoje na terenu i kada osvoje loptu vrlo brzo se transformišu u fazu napada. Moramo obratiti pažnju na njihovo glavno oružje, a to su kontre i polukontre. Dakle, Velež je opasna momčad, no iako mi igramo u promijenjivoj formi, mislim da smo kvalitetniji što ćemo pokazati i na terenu".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.